Фондация Буквите
Контакти Поща
Пишете ни     

Литературен

сайт

Книжарница

КНИГИТЕ

Електронни

книги

Алманах

"Нова българска литература"

Издателство
"Буквите"
Мечта за книга
Автори
Е-книги (273)
Безплатни е-книги (202)
Поезия
Романи
Разкази
Фантастика и фентъзи
Детски книги
Учебници


Как да издадем книга
Колко получава авторът
Калкулатор за издаване
Вход
E-книги  
БИБЛИОТЕКА

Българска поезия
  любовна лирика
  хумористична поезия
  поезия
  класика
Българска проза
  роман
  сборник разкази
  фантастика и фентъзи
  Афоризми
  Детски книги
  Пиеси, сценарии
Преводни
  преводен роман
  Билингва
Друга литература, периодика
  Учебници
  Документалистика
  Списания
  Вестник
  Старопечатни книги
Автори (ново)
  Списък с автори
Издаване
  Как да издаден Е-книга
  Калкулатор
  Колко получава Авторът
ТЪРСЕНЕ   


Разширено търсене
 
 
   
   
Акция.бг
Epub /DRM/  
Купи от Хеликон(2.00 лв.)  
Автор: Ваня Иванова
Раздел: хумористична поезия
ISBN: 978-619-154-049-5
Брой страници: 44
Издадена: 2013-09-07

Само силните хора умеят да се усмихват широко, но за да успееш да усмихнеш някого - за това вече е нужен и талант. А аз докато четях ръкописа на тази книга, се смях много и то от сърце, затова съм благодарна на талантливото перо на Ваня! Досега я поз­навах като нежен лирик, а след прочита на новата ѝ книга я откривам в едно ново превъплъщение - и трябва да призная, че хуморът ѝ е жизнеутвърждаващ и очарователен. Дори когато говори за най-нелицеприятните страни на битието, тя умее да погледне на всичко откъм комичната му страна. Болката не я пречупва, а я прави по-силна - и може би това е изворът на нейния оптимизъм и на заразителния ѝ смях.

Светлана Йонкова

 

 

Ако някой ме попита, веднага ще отговоря, че да разплачеш някого е много по-лесно, отколкото да го разсмееш. Заиграеш по тънката струна - любов, раздяла, разочарование, предателство, смърт... и готово! Няма как да не изтръгнеш сълза от очите на своите читатели, защото хората са хора, те са устроени да съпреживяват, да съчувстват, или пък да си спомнят чрез стиха за някое свое преживяване...

Но да разсмееш някого искрено и от сърце, да го накараш дори за пет минути да забрави ядовете и грижите си, това е велико!

Поздравявям Ваня за великолепното ѝ чувство за хумор и за куража даиздаде тази весела книжка в тези тъжни времена! Подкрепям я със сърцето си! Вярвам в нея и в успеха на книгата, защото само свежият и усмихнат поглед към живота ще ни спаси и ще ни помогне да запазим човешкото у себе си.

Павлина Йосева - поет

 

За разлика от първата стихосбирка на Ваня Иванова - „Ранена луна" - в чиято лирика прозира неизплакана болка, стиховете в тази книга разсмиват от сърце. В тях Ваня е погледнала на житейските неблагополучия откъм смешната им страна и ги е предала с много чувство за хумор, топлота и толерантност към дребните слабости и грешки на обикновените хора. Непринудено се шегува и със себе си, което е признак на душевна зрялост и интелигентност. Справедливото ѝ възмущение от несправедливостта в обществен и личен план, хуморът и толерантността отстъпват на тънката ирония.

Ваня притежава богата емоционална палитра. Със стиховете си тя може да разсмее, да разплаче и да хапе с усмивка. Това определено е талант.

Валерия Тодорова - поет

 

Смехът е много видове! Колкото видове са човеците.

Смехът на Ваня е естествен, като шегичка от пазара, в трамвая, на опашката в магазина; кротък, колкото може да бъде кротък един смях. Жив и силен.

Не знам защо, имам чувството, че Ваня се старае да отвърне погледа и мислите ни от лошото около нас: хора, дáви ни лошото, грозното, но дайте да му се изплезим, белким се дръпне назад и ни остави да се порадваме, че ни има, да се порадваме на добрата ни среща!

Имаш очи за смешното, Ваня! Такива очи имат само силните духом.

А тая книжка е като очила - да видят душите ни, че на белия свят освен грижи и ядове има и смешни неща. И значи - Надежда.

Райчо Русев - поет

Предишна книга     Следваща книга
Старинен тест | Ангел Чортов - Ангар Търговци в храма | Иван Ненков
Сподели във Facebook
Коментари за "Акция.бг"
За да можете да въвеждате коментари, трябва да бъдете логнат чрез бутона "Connect with Facebook".
  |>>
 
Препоръчваме Ви  
  Хумор и Сатира 2015
  Списание "Смесена китка" брой 3 /2011
  Тротоарни песни
  Алманах "Нова българска литература - Проза"
  Все още
Пълен списък
Най-четени книги  
  70 години Бургаско кабелно радио
  Играта
  Мечта за книга
  Угаси светлините
  Рибен буквар /1824 г/.
Пълен списък
Нови книги  
10-01 Проза 2018
03-01 Информационен домейн@ интелигентни и смарт комуникации
20-12 Аз, виртуалният астронавт
19-11 По коридорите на моята есенна будност
19-11 Сини очи, дълбоки очи
Последно прочетени книги  
16-01 Сънят на облачните птици
16-01 Парчета болка
16-01
16-01
16-01
Пълен списък
Последни отзиви  
И когато вали те обичам
21-12-2016 Elka Vasileva
Честито, Нели! Попътен вятър и щастливо споделяне! Пожелавам ти много хора да посегнат към твоя поетичен свят и да не могат да се откъснат!
27-11-2016 Nely Dimitrova

Книгата е много хубава, с много снимки и добре описани рецепти, дори и да си начинаеща в направата на питка със сигурност ще я направиш. Харе

07-11-2016 Sevdelina Petrova
Книгата е идеална за хора, които искат да приготвят красива питка за семейството и приятелите си. Начините на оформяне са описани разбрано, а това е чудесно за начинаеща домакиня като мен.
07-11-2016 Лиди Петрова
Аз нямам много опит в кухнята и досега съм разчитала на вкусните питки на моята баба. В Интернет има много рецепти, но тук те ми допадат, тъй като не са трудно изпълними.
Бумерангът винаги се завръща
18-08-2016 Radka Piradka

mnogo mi haresa

 

radka

Корабен дневник
17-07-2016 Elena Vlaikova

Прекрасни, необикновено красиви, изящни и силно вълнуващи стихове!

 

70 години Бургаско кабелно радио
23-10-2015 Иван Богданов
От известно време Бургас настоява над една нова своя концепция за култура, която би могла да се дефинира в перспективата на реставраторските импулси. Все повече истории на Бургас, с включени ста
70 години Бургаско кабелно радио
23-10-2015 Petar Adamov

Добре е този текст, публикуван като коментар, да мине като предговор или следговор на книгата. Очевидно е писан като такъв. Така както е сега, дори не става ясно кой е авторът

20-10-2015 Irina Yakimova
Извинявам се на читателите за печатната грешка в изписването на авторската ми фамилия на гърба на корицата във самата книга, както и в линка, който се появява при споделяне. Благодаря на издателите за
На светофара
10-09-2015 Мариана Станева
Лятото си отива... Препоръчвам ви да го задържите с тази занимателна книга. Действието започва в мъгливия Лондон, но неусетно ви завърта в една спирала от обич, копнеж, съмнения, недоразумения,