Фондация Буквите
Контакти Поща
Пишете ни     

Литературен

сайт

Книжарница

КНИГИТЕ

Електронни

книги

Алманах

"Нова българска литература"

Издателство
"Буквите"
Мечта за книга
Автори
Е-книги (284)
Безплатни е-книги (178)
Поезия
Романи
Разкази
Фантастика и фентъзи
Детски книги
Учебници


Как да издадем книга
Колко получава авторът
Калкулатор за издаване
Вход
E-книги  
БИБЛИОТЕКА

Българска поезия
  любовна лирика
  хумористична поезия
  поезия
  класика
Българска проза
  роман
  сборник разкази
  фантастика и фентъзи
  Афоризми
  Детски книги
  Пиеси, сценарии
Преводни
  преводен роман
  Билингва
Друга литература, периодика
  Учебници
  Документалистика
  Списания
  Вестник
  Старопечатни книги
Автори (ново)
  Списък с автори
Издаване
  Как да издаден Е-книга
  Калкулатор
  Колко получава Авторът
ТЪРСЕНЕ   


Разширено търсене
 
 
   
   
Хрониките на Сейрен книга 1 – Тайната на трансформиращите
Epub /DRM/  
Купи от Хеликон(5.00 лв.)  
Автор: Иван Стойков
Раздел: фантастика и фентъзи
ISBN: 9786191541164
Брой страници: 468
Издадена: 2015-10-05

Преди много години Дептер  съдаде Валанос. Създаде и жителите му, даде им разум и глас. Но с времето те изгубиха своя път. Те се промениха. Дептер ги наблюдаваше, но всяка изминала секунда го вбесяваше все повече. Кръвопролития, издигане на идоли в богове, липса на всякакво разбиране. Валанос бе негово творение и той обичаше всичко и всички. Но народите бяха забравили за него, те бяха излезли от правия път. Връхната точка на всичко бе войната. Затова Дептер реши да предприеме драконовски мерки.

Сейрен бе създаден след най-ужасяващата война, която Валанос познава - „Великата Валанска Война“, оставила зад себе си изтребен цял един народ, планини от жертви и море от кръв. Роден от желание за мъст към „Валанския съюз“, сега никой не прекрачваше неговите граници от страх, че в неговата територия живеят изроди, способни на всякакви ужасни деяния.

Тогава Дептер видя в един млад момък от расата на маговете нещо, което щеше да започне, а може би и да довърши неговия план. Той трябваше само да се добере до древната книга в замъка на маговете - Гуейжен. След това планът му влизаше в сила, а Дептер щеше да гледа как всяко парченце си пасва на мястото като пъзел.

Алекс бе отгледана в приемно семейство на планетата Земя, като никога не се е чувствала чужда или нежелана. Тя винаги се е възхищавала на своя дядо, който бе следовател. Точно затова и тя избра тази професия. Когато ѝ възлагат случая на убитата кметица на град Кремен, тя и нейният партньор Борислав се запътват натам, решени да разгадаят убийството.

Всичко изглежда като стандартното разследване. Труп, много уплашени жители и един неизвестен извършител. Но когато местната художничка Кристина е нападната, Алекс ще узнае тази истина, която не бе подозирала, че съществува, която щеше да я промени.  Но първо трябва да оцелее в битката между две същества, приличащи на полухора, полулъвове, да запази Борислав жив и да избегне огнените кълбета, излизащи от ръцете на мъж, който е дошъл за да вземе ключа към безграничната сила.

Тази сила заплашва Земята, Сейрен и Валанос, защото ще доведе до редица ужасяващи събития. Всички жители са в смъртна опасност.  Но тя пасва много удобно в плановете на Дептер. Дали е време за ново обединение на нациите срещу общия враг? Ще се стигне ли до нова война, която този път ще унищожи всички? Дептер е бесен на народите. Време е за промяна. И тя ще дойде скоро. Съвсем скоро.

 

  „Хрониките на Сейрен“ е историята на войната, довела до създаването на Сейрен, както и събитията след нея. Всички разрушени съдби, болка и страдание са резултат от действията на няколко души, взели грешните решения. Дептер обичаше създанията си. Не искаше този план да влиза в действие. Но те му показаха, че това е неизбежно. Сега им остава само едно - когато Дептер дойде във Валанос, той да бъде милостив с тях.

 

Предишна книга     Следваща книга
Ключът на Никола | Улулица Чухал Как се става рицар | Борислав Белински
Сподели във Facebook
Коментари за "Хрониките на Сейрен книга 1 – Тайната на трансформиращите"
За да можете да въвеждате коментари, трябва да бъдете логнат чрез бутона "Connect with Facebook".
  |>>
 
Препоръчваме Ви  
  Отблясъци и сенки
  Родени от светлината
  Прозорци
  Постинги за поезията
  Списание "Смесена китка" брой 3 /2011
Пълен списък
Най-четени книги  
  Пътят на книгата (Въведение в книгоиздаването)
  70 години Бургаско кабелно радио
  Играта
  Угаси светлините
  Мечта за книга
Пълен списък
Нови книги  
24-04 Да ме прегърне пътя
15-04 Самотата (не) спи на възглавницата ми
08-04 Аромат на Южен вятър
22-03 Приказки на Ейри
22-03 Нишки от преплетена вяра
Последно прочетени книги  
24-04 Защо?
24-04 Рицарски замък
24-04 Чадъри
24-04 Приказка за мечтите
24-04 Странна жена
Пълен списък
Последни отзиви  
И когато вали те обичам
21-12-2016 Elka Vasileva
Честито, Нели! Попътен вятър и щастливо споделяне! Пожелавам ти много хора да посегнат към твоя поетичен свят и да не могат да се откъснат!
Лесни питки
27-11-2016 Nely Dimitrova

Книгата е много хубава, с много снимки и добре описани рецепти, дори и да си начинаеща в направата на питка със сигурност ще я направиш. Харе

Лесни питки
07-11-2016 Sevdelina Petrova
Книгата е идеална за хора, които искат да приготвят красива питка за семейството и приятелите си. Начините на оформяне са описани разбрано, а това е чудесно за начинаеща домакиня като мен.
Лесни питки
07-11-2016 Лиди Петрова
Аз нямам много опит в кухнята и досега съм разчитала на вкусните питки на моята баба. В Интернет има много рецепти, но тук те ми допадат, тъй като не са трудно изпълними.
Бумерангът винаги се завръща
18-08-2016 Radka Piradka

mnogo mi haresa

 

radka

Корабен дневник
17-07-2016 Elena Vlaikova

Прекрасни, необикновено красиви, изящни и силно вълнуващи стихове!

 

70 години Бургаско кабелно радио
23-10-2015 Иван Богданов
От известно време Бургас настоява над една нова своя концепция за култура, която би могла да се дефинира в перспективата на реставраторските импулси. Все повече истории на Бургас, с включени ста
70 години Бургаско кабелно радио
23-10-2015 Petar Adamov

Добре е този текст, публикуван като коментар, да мине като предговор или следговор на книгата. Очевидно е писан като такъв. Така както е сега, дори не става ясно кой е авторът

20-10-2015 Irina Yakimova
Извинявам се на читателите за печатната грешка в изписването на авторската ми фамилия на гърба на корицата във самата книга, както и в линка, който се появява при споделяне. Благодаря на издателите за
На светофара
10-09-2015 Мариана Станева
Лятото си отива... Препоръчвам ви да го задържите с тази занимателна книга. Действието започва в мъгливия Лондон, но неусетно ви завърта в една спирала от обич, копнеж, съмнения, недоразумения,