Неделина Георгиева

Неделина Георгиева


Неделина Георгиева е на 29 години. Завършила е гимназия със специалност руски и английски, китаистика в Софийския университет и лингвистика и приложна лингвистика в Китай.

В момента преподава в ПУ „Паисий Хилендарски", но се възприема повече като треньор, отколкото като  преподавател. Забавлява се изпробвайки върху себе си различни методи за учене на чужди езици и вярва, че когато се открие точният подход, ученето на китайски ще стане значително по-лесно

Докато е в България винаги в някаква степен тъгува за Китай, а докато е в Китай, за България, поради което искрено се надява скоро телепортацията да стане достъпен метод за придвижване.Обожава Пекин и Тиендзин, скоростните влакчета, огромните сгради и пространства в Китай.

Пише от гимназията, но едва след седемгодишна пауза се заема сериозно. Резултатът е публикуваният през октомври миналата година роман „Хора. Приказка за наскоро пораснали деца". От тогава не е спирала.  Често пише по три неща едновременно,  има написани две книжки за деца, едната от които е част от поредица, романът „Опера" и най-неочаквано за себе си, открива още един написан роман, т.е.  сглобява го от изрязаните части на „Опера". В момента пише втората книжка от поредицата за деца и научно-фантастичен роман.

 

 

Повече за автора и книгата може да прочетете тук:

http://nedelinageorgieva.blogspot.com/

https://www.facebook.com/nedelinkablog"

 

Друго от същия автор:

"След три месеца в Китай Николай се завръща, за да се сблъска болезнено с българската действителност.

Стефан е богат  и красив, но с отчайващи усилия се опитва да задържи изплъзващата се любов на единствената жена, която някога го е обичала.

Елена има силиконови гърди и устни, собствена фирма, няколко любовници и... съпруг. Изглежда щастлива.  Но от известно време лекарите не могат да се справят с психосоматичен проблем, който се появява при нея - ръцете и треперят.

Ирина цял живот е мечтала да бъде детска учителка и въпреки, че има интелектуалните възможности да учи, каквото си пожелае, тя кандидатства единствено и само детска педагогика и я завършва с отличие. Със заплата от обикновена детска градина не може да се издържа в София, а не желае да работи в частна, защото не е справедливо децата да се делят на бедни и богати,  и се завръща в родния си град, където  започва работа в местната детска градина.

Таня е студентка по психология, която се издържа сама като касиерка в супермаркет. Вечно недоспала и уморена е, ходи със смачкани и недобре съчетани дрехи, за да не завъжда фенове сред клиентите, но такива все пак се появяват...

Джан е китаец, който дълго е живял в Европа и с удоволствие започва работа за представителство на българска фирма в Пекин.

Бай Стоян е пенсионер със средно статистически пенсионерски доходи, но въпреки фантастичността на идеята за  човек с неговите финанси,  мечтае за  околосветско пътешествие, защото иска да опознае света.

Божо е странно момче, което пожелава „Приятен ден!" на всички, въпреки че лицето му е изкривено от някога получени побои.

Какво ще се получи, когато съдбите на тези хора се преплетат, ще научите, ако прочетете романа „Хора. Приказка за наскоро пораснали деца".

Опера

Опера

Неделина Георгиева

Четиримата мускетари на кака

Четиримата мускетари на кака

Неделина Георгиева

Опера

Опера

Неделина Георгиева