КНИГИТЕ.БГ - ПРОСТРАНСТВО ЗА БЪЛГАРСКИ КНИГИ

Анна Кръстанова

a.z_krustanova@abv.bg


Аз съм Анна Кръстанова – едно обикновено момиче с необикновени мечти. Мечти, родени от сблъсъка с реалността. Имах късмета и удоволствието да израсна в малък, провинциален град, близо до София, но далеч от хорската злоба и завист. Успях да запазя онази детска невинност, която големият град убива така бързо. 

И не, не ме разбирайте погрешно. Не съм отгледана като „цвете в саксия“, а просто в мен кипи бунтовническа, непокорна кръв, която не се примирява с несправедливостите на съдбата, с лошотията на хората, с егоизма, с посредствеността. И как иначе, когато съм родена в Международния ден на мира (21-ви септември), и само ден преди националния ни празник на Независимостта. Пиша още от дете, когато вместо прословутото есе в училище, аз поднасях своето мнение по даден въпрос в стихотворна форма. Отначало срещах недоволство, тъй като не се примирявах с установения ред, но по-късно талантът победи статуквото. В 11 клас училището удостои едно от стихотворенията ми с първо място в конкурс „Любовна лирика“.

Участвала съм в редица публични четения, матинета, национални и международни конкурси. Не мога да кажа, че пиша през целия си живот до сега. Моето вдъхновение връхлита изведнъж, като едно цунами, породено от някакъв катаклизъм. 

Обикновено пиша за неща, които преживявам. Това е моят начин, цялата тази емоция да излезе навън. Пиша за всичко – за любовта, за предателството, за заблудата, за прошката, за родината, за близките хора, които са сред нас и за онези, които вече не са. Всичко, което оставя следа в моя живот, намира своята рима на белия лист.