КНИГИТЕ.БГ - ПРОСТРАНСТВО ЗА БЪЛГАРСКИ КНИГИ

Нона Ясенова

nona.janeva@abv.bg


Имало едно време в най-стария град в Европа... Е, добре де, може би в едно не толкова далечно време, появи се едно зверче... Палаво и игриво, вечно търсещо беля... Катереше се по огради и дървета заедно със своите другарчета. По цял ден тичаха напред-назад и с въображението си прекосяваха различни светове.

Измина се немного време и зверчето взе, че се кротна, но мечтите му бяха все така големи... Мечти, които започна да сънува, мечти, които започна да записва... Мечта след мечта, лист след лист, тя събираше своите творения в малки тефтерчета. Влюбена в света на книгите, тя реши да създаде и свои книги... Книги, в които да опише всичко онова, за което мечтаеше, което сънуваше... И така това зверче се превърна в млада дама с надеждата, че един ден някъде там, в света, едно зверче също като нея ще прочете историите ѝ. 

Може би се чудите откъде знам тази история... Малкото зверче бях аз и в душата си все още съм, просто съм малко пораснала и мечтата ми не е просто мечта, а е на път да се превърне в реалност...