Яна Радилова

Яна Радилова


Казвам се Яна и съм "преводач" на птиците, вятъра и звездите.

Родена под знака на Водолея, аз съм дете на Вселената, свободомислеща и винаги търсеща собствен начин да разбия бариерите по пътя ми. Обичам да тичам, за да "проветрявам" мислите си и после да ги "издишам" върху белия лист, преди да са се задушили в тягостното битие. 

Понякога пиша за красотата, за разтварянето на сетивата, за нежността, а после добавям щипка сол в тази иначе бисквитена смес. 

Понякога ще ви разочаровам - че празникът си е отишъл преждевременно или животът ни е подхлъзнал като безпощаден кочияш. И точно когато песимистът е на крачка да се превърне в кух вцепенен дънер, аз ще го убедя, че може да преплува небесата. Е, аз не мога да летя, но какво от това? Важното е да убедя читателя си, че той може да го направи.

Когато преди повече от десет години ме връхлетя непокорната муза и остави своя огнен отпечатък, се роди книгата ми "Шепа морски камъчета". Това беше само едно плахо открехване на творческото ми Аз, което с времето все повече израства и намира себе си. Постепенно започнах да пиша стихове и така се роди и поетичният ми цикъл "Искри от пясъчното лято", а по-късно и непубликуваната досега стихосбирка "Девет кръга". Отвъд самотното приятелство с книгите и писалката се запознах и с други птици като мен, с които започнахме да съвместяваме творческите си полети.

Вярвам, че със стиховете си мога да вдъхновявам хората. 

Но това го правят всъщност птиците, вятърът и звездите. Аз съм само техен преводач.


Книги

Девет кръга

Девет кръга

Яна Радилова