Мълчанието помежду ни

Валентина Вълчева

Мълчанието помежду ни

Наличност: На склад

Не ми крещи, когато си ми бесен! Свири ми! Изсвири всичко, което искаш да ми кажеш, и ще те разбера! Знам твоя език!...

Флиртът – казват – е игра за напреднали. Значи любовта е майсторския клас. Когато всички други възможности са изчерпани и сякаш нямаш полезен ход, остава ти да се откажеш… или да промениш правилата. Да започнеш нова игра и да вдигнеш залога.

Двама души започват своя игра, търсейки пътя един към друг, но и всеки към себе си, а помежду им – музика. Музика, която разболява и лекува, влюбва и вбесява… и спасява. Тя говори, когато ти се иска да мълчиш. А когато и тя не е достатъчна, време е за игра на кофти въпроси и още по-кофти предизвикателства. Време е да прекрачат собствените си граници в споделянето, със или без помощта на алкохол, в секса и в любовта (не, не са едно и също), без гаранция, че накрая ще се срещнат. Но пък с голяма вероятност да срещнат други.

И така! Когато любовта се превърне в игра, вие какво ще изберете?...

Въпрос или предизвикателство?


Раздел: Романи и повести
ISBN: 9786191544806
Брой страници: 256
Корица: мека корица
Издателство: Фондация Буквите
Издадена: 2022-05-04

Книги от същия автор

Препоръчван
Мълчанието помежду ни
Мълчанието помежду ни
Валентина Вълчева
15 лв.

Информация за Валентина Вълчева

Валентина Вълчева

Казвам се Валентина Вълчева.

По образование и призвание – библиотекар, но през годините съм била също така учител в детска градина и начално училище, колкото да открия, че въобще не ми е призвание, продавач в бутик, консултант в автосалон, дори шивачка. Обвинявали са ме и в други неща, но нямат доказателства.

От Видин съм, но не съвсем. В различни периоди от живота си съм била също така от партизанското село Макреш и не толкова партизанското Цар Шишманово – и в двете все още имам солидно впито коренче, – от Велико Търново, където за едната бройка не се омъжих, и за половин година от Пловдив, където не ме сполетя никакво бедствие като предходните. Това – по адресна регистрация. По душа и сърце съм от всяко кътче на родната Вселена, плюс още няколко в добавка.

И като казах „партизанско”… Случайно или не, но за библиотекар официално си взех държавния изпит не на коя да е дата, а точно на 9. 09. 1999 г. Карма!

Работя в библиотека, живея в библиотека и някой ден, след смъртта ми, вероятно духът ми ще обитава пак библиотека.

А пиша от преди да се родя сякаш. Нямам представа кога и как съм се влюбила в писането, но май първо се влюбих в момче, за което исках да пиша, просто защото нямаше сила, която да ме накара да му призная, че го харесвам. От позицията на времето мога да твърдя, че е хубаво, че тази любовна история си остана само между мен и една тетрадка. Ако не друго, поне приключи доста безболезнено, което в реалността е проблем. Както пише Ане Франк в дневника си, „хартията е по-търпелива от хората”.

Пиша, защото всъщност това е родният ми език. По-присъщият ми начин на изразяване, на комуникация с другите живи същества. Не умея да говоря добре, даже никак, но смея да се надявам, че пиша добре или поне по-добре, отколкото говоря.

Имам две издадени книги, които нямат нищо общо помежду си.

„И будителите били хора” се появи някак без да съм имала намерение да я пиша. Достатъчно се оказа обаче да ми подхвърлят идеята. Надявам се и вярвам, че се получи добре.

„Седмият ангел” беше нещо като спасение в тежък момент. Нея имах намерение да напиша, исках да я напиша, но нямах намерение да я издавам. До един момент. После реших все пак да опитам и то взе, че се получи. Все още част от мен е на мнение, че може би трябваше да си остане в архива, но може би е просто ревност.

Именно със „Седмият ангел” през 2015 г. се явих ей така – да видя какво ще стане – в телевизионния конкурс „Ръкописът” на БНТ 1. Беше приключение и ценен опит. И което всъщност е най-ценното – запознах се с много себеподобни. Писането се оказа занимание не чак толкова самотно, дори напротив. Но знаете ли коя е най-голямата му сила? Държи ме сравнително нормална. Не знам защо, но съм убедена, че светът няма да понесе НЕпишеща моя версия.

Ще видим!