Вестник Буквите брой 1/2006

Антология

Раздел: Вестник
ISBN:
Брой страници: 8
Корица:
Издателство:
Издадена: 2012-03-22


 

Уважаеми читатели,

Пред Вас е първият брой на вестника за литература, култура и други неща, издание на Фондация „Буквите".

Тази инициатива е една от многото, посветени на целогодишния рожден ден на БУКВИТЕ - 2006г. - ПЕТ ГОДИНИ БУКВИТЕ.

Предвижда се вестникът да излиза веднъж на две седмици (в електронен и хартиен вариант), като абонамент за него ще се приема на банковата сметка на Фондация „Буквите". Членовете на Клуб „Буквите" ще получават броевете на посочените от тях електронни пощи, без да заплащат абонамент.

Редакционният екип на вестника се надява да Ви бъде забавно, любопитно и интересно, докато четете.

Предлагаме Ви няколко рубрики.

Едната е добре позната на потребителите на сайт за нова българска литература „Буквите" - „Културни вести". В тази рубрика ще предлагаме информация за предстоящи събития и премиери, а също така и ще Ви информираме какво се е случило там, където не сте успели да отидете лично.

В рубрика „Покани, премиери, събития, новини, конкурси и други любопитности".

За тази рубрика ще се нуждаем и от Вашата подкрепа, от Вашите предложения и покани.

Рубриката „Представяме Ви" ще се опи-таме да Ви запознаем с автори, които не са особено познати сред читателската аудитория, ползваща или не Интернет.

А в рубриката „Да си припомним" ще Ви представяме, тоест ще напомняме за любими автори, за такива, с които сме се запознали в ранното си и не толкова ранно детство, за онези, които понякога забравяме, потопени в четенето на нова българска и не само литература.

Какво знаем и не знаем за българския език и литература" - рубрика, с която ще се опитаме да Ви припомним нещата, на които ни учат в училище в часовете по български език и литература и най-вече онези неща, които странно защо учителите често пропускат или... прескачат, или галопират, докато ги преподават.

 

„Вие поискахте, ние ще Ви дадем"

- това е рубрика, която ще бъде изпълвана, само ако Вие заявите Вашите желания - какво искате да има на тази страница. Любим стих, който не помните добре, текст на любима песен, информация за събитие, творец, школа, течение, любими въпроси... Изобщо, разровете се из желанията си, те могат и трябва да бъдат удовлетворени.

„Да си поговорим"

- още една рубрика, която без Вас, няма как да съществува. Тук очакваме Вашите въпроси, мнения, предложения, споделяне... Всичко, за което можем да поговорим в открит и честен диалог.

Да си пожелаем успех и приятно четене!