Тайните на старата вила 2

Слава Славчева

Раздел: Романи и повести
ISBN: 978–619–154–193–5
Брой страници: 170
Корица: мека корица
Издателство: Фондация Буквите
Издадена: 2016-06-10
Прочетена: 303


 

Повече от 70 години след тежката нощна бомбардировка над София на 10 януари 1944-та година, екипът от първата част на „Тайните на старата вила” попада на стара чанта с немски документи. Следите водят назад във времето - към полковник от запаса, открил чантата сред развалините на къщата на немски търговски представител. Като разбира, че намерените в чантата документи съдържат ценна информация за таен проект на Третия райх, той решава да я скрие в къщата на кмета на малък средногорски град, където е евакуиран по това време.

 

Експертите установяват връзка между този проект и по-рано реализираните от тях експерименти, и продължават работата си с още по-голям интерес, като използват нестандартни решения, шпионски похвати и задълбочени проучвания на архивите не само в България, но и в страните от антихитлеристката коалиция – Русия, Великобритания и САЩ, както и в самата Германия.

И отново заровени тайни, шпионска интрига, междудържавни отношения, свързани с емблематични местности в България... Какво се крие в пещерата под старопланинския връх и ще успеят ли специалните служби да го опазят от дългата ръка на мощните международни корпорации?