Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/bukvite/public_html/knigi_new/cook.php:1) in /home/bukvite/public_html/knigi_new/cook.php on line 8
Книжарница "Книгите" (печатни и електронни книги)|На изповед пред Дякона/Антология

На изповед пред Дякона

Антология


Сборник стихове, посветени на Васил Левски. Подбрани са 90 произведения след сериозен подбор от над 300 изпратени в специално обявения конкурс.

Не е година, не са две.

Сто и осемдесет са. 

Сто и осемдесет години от рождението на величавия Българин, който в условията на османското робство успя да надживее себе си и да възроди народа си. Съумя да му вдъхне кураж и вяра в собствените му сили, за да добие онова, което единствено може да върне самочувствието на угнетения – Свободата. 

Човекът, който живееше във времето и времето живееше в него. Който бе и ще остане пример за всички българи, и чиято саможертва освети пътя на България за Свобода и Суверенитет. За да я има и днес и завинаги, като страна на народа – феникс, умеещ не само да оцелява, възраждайки се от собствената си пепел, но и да се развива като нация, извоювала своето заслужено място и собствен принос в световната общност на народите.

Информация за книгатаНаличност: В склада

Раздел: поезия

ISBN: 978-619-154-248-2

Брой страници: 128

Корица: мека корица

Издателство: Фондация Буквите

Издадена: 2017-07-14