Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/bukvite/public_html/knigi_new/cook.php:1) in /home/bukvite/public_html/knigi_new/cook.php on line 8
Книжарница "Книгите" (печатни и електронни книги)|Розариум и други хайку/Светла Дамяновска

Розариум и други хайку

Светла Дамяновска


 

„Розариум и други хайку“ е сборник от тристишия, състоящ се от 111 хайку, организирани в 12 цикъла, които от своя страна формират  три раздела. Трите основни части на книгата са: „Сезони“, „Смъртта“ и „Столица“. В “Сезони“ влизат циклите: „Белота“, „Раззеленяване в Мездра“, „България“, „Розов календар“, Кръговрат“, „Любовта“, „Нощта“  и  „Цветарски магазин“. В „Смъртта“ – циклите „Черни хайку върху белия сняг“ и „Август 1945 г“ (посветен на 70-годишнината от бомбардировките на японските градове Хирошима и Нагасаки). В последния раздел „Столица“ - циклите също са два: „София“ и „Културен маршрут“ и пресъздават емблематични за града места и явления.

 

Книгата е пестеливо оформена, без илюстрации и с корица издържана в три класически цвята – бяло, червено и черно. Това е моето разбиране за чистота и простор - две от задължителните качества за изданията с хайку.

Информация за книгатаНаличност: Доставка от автора

Раздел: поезия

ISBN:

Брой страници: 48

Корица: мека корица

Издателство:

Издадена: 2018-03-21