Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/bukvite/public_html/knigi_new/cook.php:1) in /home/bukvite/public_html/knigi_new/cook.php on line 8
Книжарница "Книгите" (печатни и електронни книги)|Градина на любовта/Албена Декова

Градина на любовта

Албена Декова


„Градина на любовта” е поетична книга, съчетание на любовна лирика с кратка поетична проза. Интересното е, че книгата разказва историята на една любов, която лирическата героиня изживява само духовно, преминавайки през различни фази, наситени от различни настроения и чувства. Така авторката създава една лирическа реалност, кодирана от възторзи и аплаузи, но и от грехове и падения, в търсене на пречистващото единно и цялостно, което вече не се чувства, не се изказва и не се изразява, но може да бъде и е заявка за бъдещо случване.

Тази опитност – реална и житейска, лирична и създадена, оживява в един поетичен дневник, писан в продължение на една година, в който всяко произведение носи своята дата – конкретен ден от календара, но и се свързва с хтоничните времеви измерения на конкретни български празници и обичаи, като Заговезни, Трифон Зарезан, легендите за самодиви и др. Градината на любовта е пъстра и всеки читател може да намери мястото си в нея.

Информация за книгатаНаличност: Доставка от автора

Раздел: поезия

ISBN: 978-619-00-0454-7

Брой страници: 102

Корица: мека корица

Издателство:

Издадена: 2018-05-13