Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/bukvite/public_html/knigi_new/cook.php:1) in /home/bukvite/public_html/knigi_new/cook.php on line 8
Книжарница "Книгите" (печатни и електронни книги)|Волнокрили птици/Христо Мандев

Волнокрили птици

Христо Мандев


 

Волнокрили птици” е моят втори поетичен сборник, в който съм отпечатал повече от 70 лирични стихотворения от сравнително по-зрелият ми период на творческо развитие. В зависимост от темата, която е дала повод за написването на отделните стихотворения, в съдържанието на книгата те са разделени на следните цикли: Вечната жарава, Жребий, Повей ми, ветре и Българийо моя.

 

Иска ми се да открия на читателите душевните ми вълнения, които съм изживявал при съчиняването на която и да е от тези творби. Не би могло и другояче да се създаде нещо, ако няма някакво силно чувство, което да възбуди клетките на мозъка да затрептят, сърцето учестено да забие, а погледът да се закове върху белия лист, където ръката неудържимо да задвижи писеца. В това се крие и тайната на стихоплетството, смятам аз.

 

Затова намирам смисъла всеки читател да се докосне до поне едно-две от моите вълнуващи стихотворения, за да изживее поне частица от моите вълнения. Опитайте!

 

 

Информация за книгатаНаличност: Доставка от автора

Раздел: поезия

ISBN: 978-954-400-341-8

Брой страници: 80

Корица: мека корица

Издателство:

Издадена: 2018-05-14