Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/bukvite/public_html/knigi_new/cook.php:1) in /home/bukvite/public_html/knigi_new/cook.php on line 8
Книжарница "Книгите" (печатни и електронни книги)|Каролина – една нова книга за Америка/Христо Мандев

Каролина – една нова книга за Америка

Христо Мандев


 

Имайки щастливата възможност да посетя няколко от големите североамерикански щати, да се докосна до красотата на парковете им и да науча съществени неща за тяхното развитие и усъвършенстване, убедих се в човешките възможности на американците да уреждат живота си според обществените закони. Много видях, много преживях, много научих. И се опитах всичко това да опиша увлекателно, за да може всеки един от читателите да научи по нещо за себе си за огромната отвъдокеанска страна.

 

В книгата има разкази за щатовете Северна и Южна Каролина, за най-големия град в Северна Каролина – гр. Шарлот, за парка Чимней Рок, за езерото с лебедите. Постарал съм се да обясня как се празнува Коледа в Шарлот или Деня на благодарността? Или пък да обходиш планината Грандфадър, да прескочиш за един ден до южнокаролинското пристанище Чарлстън, печално известно с големия пазар на чернокожи африкански роби. Да посетиш музея на индианското село, или големия Великденски концерт. А можеш да научиш и много за американските празници, за психологията на американците или за склонността им към образование и построяване на собствен дом.

 

Затова тази книга с чиста съвест бих препоръчал на всеки един любознателен читател, който от нея би научил много за САЩ не само като географско понятие, но и като добре устроена административно държава, по моему далеч преди всички изградила демократичното общество. Убедете се сами!

Информация за книгатаНаличност: Доставка от автора

Раздел: сборник разкази

ISBN: 978-954-8268-52-3

Брой страници: 198

Корица: мека корица

Издателство:

Издадена: 2018-05-14