Препоръчван
Да се влюбиш във вещица

Калина Иванова

Да се влюбиш във вещица

Наличност: От автор

Романът е вълшебна фентъзи история, случваща се в една действителност, много близка до нашата.

Добрият стар свят е напът да изчезне заедно с красотата, вдъхновението и сладкия аромат на дребните неща. Всичко изглежда изгубено, когато низ от привидни случайности среща младия и многообещаващ шеф на Агенцията по контрола Алекс и необикновената и екзотична Маргарет. Агенцията, която вече е заграбила цялата политическа и икономическа власт в страната, се стреми всячески да утвърди Новия ред и да придобие пълно господство над хората, включително над мислите и чувствата им. Тя притежава не само медиите, а е пуснала своите мрежи подобно на отровен паяк във всички структури и е въпрос на време всеки един човек да попадне в задушаващата ѝ прегръдка. Ще осъзнаят ли хората навреме в какъв капан са попаднали? Ще дойде ли помощ и от къде?

В момент, когато всичко изглежда изгубено, сработват сили, под чието въздействие героите в романа ще преживеят неочакван катарзис. Любовта, вдъхновението, интуицията и упованието нахлуват с пълна сила, дирижирани от мистериозния Господин случай, който предизвиква низ от „случайности“ в живота им. Ще се довери ли докрай красивата и интуитивна Маргарет на тайнствените сили, които я ръководят? Ще се научи ли да уповава във всяка една ситуация? Ще преобърне ли любовта цялостното виждане за света на младия шеф на Агенцията Алекс? Ще открие ли незначителния и тотално попаднал под контрола на новата власт дребен служител Влади своята вътрешна сила? Ще осъзнае ли, че в това, в което са го убедили да мисли за себе си няма и грам истина? Съдбата обича смелите. Ако не се съгласят на нищо половинчато, напълно възможно е да постигнат това, което искат, колкото и невъзможно да изглежда на пръв поглед. Защото има свят отвъд видимия. Свят, чиито необясними сили се грижат да не се нарушава равновесието в нашия. И ако действаме в синхрон с тях, ще сме способни на неща, които останалите биха определили като чудо или магия. Нима Създателят ще позволи да се опорочат творенията му? И след най-тъмната нощ настъпва новият ден с пълният си блясък и свежест. Едва, когато сме били на път да изгубим нещо, започваме истински да го ценим. Чак,  когато са застрашени окончателно да се лишат от правото си на индивидуалност хората ѝ отдават заслуженото място. Кой ако не тя е двигателят на прогреса? Тя е тази, която създава новото и нестандартното.

Нещата рядко са такива, каквито изглеждат. За да се научим да ги разпознаваме, трябва да свикнем да се доверяваме на единствената сила, която не би ни подвела. Това е вътрешната ни същност – нашите усещания и интуиция.

Романът е  история за магьосницата във всяка жена, която макар и потискана и забравена винаги намира начин  да напомни за себе си. Когато една жена се докосне до магьосницата в себе си тя придобива необикновена сила и изключително точна преценка. А ако мъжът успее да разпознае и подкрепи магьосницата в любимата жена, той се оказва истински благословен.


Раздел: Романи и повести
ISBN: 978-619-154-307-6
Брой страници: 200
Корица: мека корица
Издателство: Фондация Буквите
Издадена: 2018-09-21

Книги от същия автор

Препоръчванa
Сивият град: Преплитане на реалности
Да се влюбиш във вещица
Да се влюбиш във вещица
Калина Иванова
12 лв.

Информация за Калина Иванова

Калина Иванова

Ето ме. Пак съм аз. Същата онази вещица, която броди нощем в сънищата, онази, която открива невъзможни светове, улавя парченца от тях и ги запечатва на белия лист. Тези светове, толкова истински в мрака на нощта, се стопяват за миг на зазоряване, често оставяйки ме с празни ръце. За щастие понякога успявам да уловя техни фрагменти и да ги запазя в паметта си миг преди да отлетят.

Ето, хванете ръката ми и елате с мен, там, между световете, там, където времето и пространството стават пластични и губят очертания. Там, където всичко е възможно. Там, където скитат вещици и чудни същества. Там се преплитат реалности, появяват се портали към други вселени, а героите заживяват свой собствен живот. 

Да, аз съм тази, която започва историята след изненадващ сън или знак, да, аз създавам героите, но те нетърпеливо прекъсват пъпната връв и тръгват в неочаквани за мен посоки. Понякога се питам: „Кой разказва историята? Аз или те?“. И за да бъда докрай откровена, ще призная: по-често те правят това. Аз просто ги следвам.

Да. Пак съм аз. Същата онази, която тършува из обичайното, търсейки в него чудатото, онази,  която е пълна с въпроси, онази, която поставя под съмнение дори приетото за даденост и следва загадъчни знаци.

Да, аз съм тази, която вярва, че видимият свят е една малка част от истинския и е открит за нови опитности, аз съм един приключенец, чието любопитство често надделява над здравия разум и който с готовност поставя под съмнение старите си убеждения, натъкне ли се на нещо необяснимо.

Това съм аз. Родена съм на границата между нощта и деня. В месеца на магьосниците. Тогава, когато билките са най-ароматни и омайни. Това не е случайно. Родена съм тогава, когато светлината удържа трайна победа над тъмнината.

Да, аз съм тази, която живее на ръба между световете. Мислех си, че е проклятие, но сега знам, че е благословия. Стъпвам по крехката връзка между световете. Призванието ми е да ги свързвам, без да изпадам в парадокс. Нима целта не е да се издигнем над парадоксите и да ги обхванем, да се научим да живеем извън времевите и пространствените ограничения. Ние сме способни на това, но подобно на малки деца, сега правим първите си неуверени крачки. Родена съм на границата между световете. Дълго не разбирах защо, но сега знам. Там съм, за да прокарам мост между тях. Това съм аз. Родена преди да пропеят първи петли. Нали тогава се раждат вещиците? В едно малко градче, на границата между две държави. На брега на една могъща река, влачеща тайните си през времето и пространството, незнайно откога.

Аз съм тази, която не вярва в парадоксите. За мен те са миражи, предизвикани от недостатъчно развитите ни сетива и от неподходящата точка на наблюдение. 

Така че ето ме тук, пред вас. Аз съм вашата вещица. Ако имате смелостта да прекрачите отвъд привидното, хванете ме за ръка!

Елате с мен и вижте световете такива, каквито ги виждам в сънищата си. 

 

Време е да тръгваме...