Да се влюбиш във вещица

Калина Иванова

Раздел: Романи и повести
ISBN: 978-619-154-307-6
Брой страници: 200
Корица: мека корица
Издателство: Фондация Буквите
Издадена: 2018-09-21


Романът е вълшебна фентъзи история, случваща се в една действителност, много близка до нашата.

Добрият стар свят е напът да изчезне заедно с красотата, вдъхновението и сладкия аромат на дребните неща. Всичко изглежда изгубено, когато низ от привидни случайности среща младия и многообещаващ шеф на Агенцията по контрола Алекс и необикновената и екзотична Маргарет. Агенцията, която вече е заграбила цялата политическа и икономическа власт в страната, се стреми всячески да утвърди Новия ред и да придобие пълно господство над хората, включително над мислите и чувствата им. Тя притежава не само медиите, а е пуснала своите мрежи подобно на отровен паяк във всички структури и е въпрос на време всеки един човек да попадне в задушаващата ѝ прегръдка. Ще осъзнаят ли хората навреме в какъв капан са попаднали? Ще дойде ли помощ и от къде?

В момент, когато всичко изглежда изгубено, сработват сили, под чието въздействие героите в романа ще преживеят неочакван катарзис. Любовта, вдъхновението, интуицията и упованието нахлуват с пълна сила, дирижирани от мистериозния Господин случай, който предизвиква низ от „случайности“ в живота им. Ще се довери ли докрай красивата и интуитивна Маргарет на тайнствените сили, които я ръководят? Ще се научи ли да уповава във всяка една ситуация? Ще преобърне ли любовта цялостното виждане за света на младия шеф на Агенцията Алекс? Ще открие ли незначителния и тотално попаднал под контрола на новата власт дребен служител Влади своята вътрешна сила? Ще осъзнае ли, че в това, в което са го убедили да мисли за себе си няма и грам истина? Съдбата обича смелите. Ако не се съгласят на нищо половинчато, напълно възможно е да постигнат това, което искат, колкото и невъзможно да изглежда на пръв поглед. Защото има свят отвъд видимия. Свят, чиито необясними сили се грижат да не се нарушава равновесието в нашия. И ако действаме в синхрон с тях, ще сме способни на неща, които останалите биха определили като чудо или магия. Нима Създателят ще позволи да се опорочат творенията му? И след най-тъмната нощ настъпва новият ден с пълният си блясък и свежест. Едва, когато сме били на път да изгубим нещо, започваме истински да го ценим. Чак,  когато са застрашени окончателно да се лишат от правото си на индивидуалност хората ѝ отдават заслуженото място. Кой ако не тя е двигателят на прогреса? Тя е тази, която създава новото и нестандартното.

Нещата рядко са такива, каквито изглеждат. За да се научим да ги разпознаваме, трябва да свикнем да се доверяваме на единствената сила, която не би ни подвела. Това е вътрешната ни същност – нашите усещания и интуиция.

Романът е  история за магьосницата във всяка жена, която макар и потискана и забравена винаги намира начин  да напомни за себе си. Когато една жена се докосне до магьосницата в себе си тя придобива необикновена сила и изключително точна преценка. А ако мъжът успее да разпознае и подкрепи магьосницата в любимата жена, той се оказва истински благословен.