Съдби

Таня Раднева

Раздел: Разкази и новели
ISBN: 978-619-154-459-2
Брой страници: 156
Корица: мека корица
Издателство: Фондация Буквите
Издадена: 2021-11-15


Шест житейски истории, съдби свързани както с щастие и любов, така и със страдание, болка и трудности.

"Обич"- Доминик изживява труден период, след като съпругата му Лора го напуска. Мостът между тях двамата са трите им дъщери. Може ли в такъв момент, човек да е достатъчно силен, за да остави всичко в миналото и да започне нов живот?

"Трепети" е разказ, в който след една транспортна злополука, съдбите на четирима млади хора се преплитат. Освен шока, който преживява след  инцидента, Моника е силна да се справи и в личен план, касаещ нейното семейство.

"Жадуван момент"-  След раздялата със съпруга си, Джудит продължава да живее в страх за своя живот и този на дъщеря й Адела. Какво я очаква след  раздялата й с Антоан и ще продължи ли този кошмар за младата жена...?

Сплотеност, любов и подкрепа свързват Богомил и Спас, двамата близнака от разказа ми "Братя".

Магията и силата на тяхното братство, любовта на тези двама млади човека  предотвратява  нещо много трагично....

"Повече от приятелство" е разказ по действителни случки и събития от моето детство. В него ще ви разкажа за незабравимите спомените от крехката възраст на Катето в руското градче Мубарек и за моменти от ученическите й години. Този разказ  посвещавам на мое ценно приятелство от детство, което продължава и до ден днешен.

"Трудни стъпки" - Две момичета се срещат в самолет, излитащ за Лондон. И двете имат причини да търсят начин за по-добър живот. Причини, които  ги разделят с любимите за тях хора, но в името на семействата си, те са борбени и непреклонни. Дарина и Елена, които извървяват не лек път, за да сбъднат мечтите си.

„Трудностите нямат за цел да ни парализират, те идват, за да ни научат да преоткрием себе си.“