Как да закупувате електронни книги?

Какво представляват електронните книги

Този вид издания са технологичен аналог на печатните творби. Те са текстови произведения, които могат да съдържат и изображения, както и видео и звук. Електронната книга представлява файл, който обединява цялата налична в него информация, което позволява лесното му разпространение и съхранение.

Тези книги могат да бъдат четени както на персонален компютър, така и на устройства като телефон, таблет или електронен четец. За да ги четете, може да ползвате различни софтуери за според вида на устройството ви.

Формати на електронни книги

Форматите на електронните книги са основно EPUB и рядко PDF. MOBI формата е авторски на Амазон и само те могат да го продават. Ако имате Киндъл, то след закупуването на е-книга, трябва да я конвертирате до mobi формат, за да можете да я четете.

Как да четем е-книги

Повечето електронни четци имат вграден софтуер, който позволява четенето на е-книги. Ако четете на таблет, съществуват много видове софтуер. Ние препоръчваме FBReader.

Ако искате да четете Е-книга на персонален компютър ви е нужен Adobe Digital Edition.

Как да закупим е-книга

Влизате в частта, която предлага "Е-книги". Разглеждате предложените книги, към всяка можете да прочетете безплатен откъс. Ако някоя от книгите привлече вниманието Ви, натискате бутона "Купете в EPUB".

Отваря ви се екран, който ви предлага да си изберете плащане чрез Paypal или Epay. Ако искате да залпатите, чрез банкова карта(дебитна или кредитна), то можете да направите това чрез Епей, който поддръжа плащане с карти - Като се отвори прозореца на Епей- най-вдясно пише - "Заплатете с карта".

Изберете един от двата начина за заплащане и преминете през целия процес. Изпращаме към сайтовете всички необходими данни, от вас се изисква само да въведете името и паролата си и да потвърдите плащането. След извършването на плащането се върнете обратно в сайта.Това става автоматично след натискане на съответния бутон при приключване на плащането.

В Epay, бутонът е "Продължи" (в средата на останалите бутони), в Paypal е "Връщане при търговеца".

След като ви върне в сайта, ще ви отвори специален екран, от който ще можете да си изтеглите книгата.

Ако случайно това не се случи или имате проблем някъде при плащанията ни напишете мейл на info@knigite.bg или ни ПИШЕТЕ(по-сигурно е), в който ни обяснявате какво точно се е случило, коя книга сте закупили, по какъв начин и какво точно сте направили.