Последни теми

Спри да ми казваш НЕ - Отказ №3 и №4

Нона Ясенова | 2019-11-25

Капреа го наблюдаваше със спокойните си, дълбоки, черни очи, очаквайки някакъв отговор от негова страна. Христо на няколко пъти отвори уста, но не каза нищо.

— Приличаш на риба на сухо! – каза му и се засмя, вдигна ръка и с жест го подкани да проговори.

— Аз просто... – момчето започна нервно да чеше тила си. – Извинявай, просто те видях и се притесних, защото беше задрямала в двора на университета. А и беше съвсем сама, а аз не обичам да оставям сами момичета, после ми тежи на съвестта! – погледна я, а пъстрите му очи блестяха възбудено.

— Виж, ако това е поредният номер, за да ме накараш да изляза с теб, отговорът ми все още е, винаги е бил, и занапред ще бъде НЕ! – отвърна му твърдо, присвивайки очи. Наблюдаваше го внимателно. – А и няма смисъл да ми се правиш на герой, достатъчно голяма съм да се справя! Не съм девойка в беда, че да ми се превземаш! – сряза го.

— Не! Не! Не правя нищо от това! – скочи в защита и я погледна обидено. – Виж, наистина не това е идеята ми! Беше, но вече не е! – обясни бавно. – Какво ще кажеш да те закарам до вас… като извинение? – предложи той.

— Не! – отвърна Капреа и тръгна към паркинга на университета, след като си събра нещата.

— Чакай къде... – но не му остана възможност да продължи.


Преминах през заблудата и осъзнаването и намерих мястото си в любовта…“

Ива Георгиева | 2019-11-12

Анна Кръстанова е обикновена млада дама, израснала в малък град, близко до София, но далеч от хорската злоба и завист. От малка обича литературата, пише от дете. Вдъхновението я връхлетява като цунами, а една от мечтите ѝ е светът да стане по-добър. Тази година тя решава да се запише в Издателския курс на Фондация „Буквите“ с една цел – стиховете ѝ да бъдат видени. Тя печели курс и няколко месеца по-късно дебютната ѝ книга е факт. „Успях ли да се сбъдна?“ е въпросът, който Анна ни кара да се запитаме, а днес тя отговори на няколко наши въпроса.


Мечтая да помагам на хората и да ги научавам на различни неща чрез творчеството си

Катерина Добрева | 2019-11-10

16 – годишната Ива Георгиева е автор на романа „Нарисувай есента в очите ми“. Тя разказва какво са за нея писането и литературата, както и факти около дебютната ѝ книга. Ученичката споделя подробности около заглавието, героите и какво е да се сбъдне мечтата ти. Тя е най – младият участник във Втория конкурс за съвременен любовен роман на издателсво „Буквите“, който спечели с над 1600 гласа.


За мен надеждата никога не умира, винаги има една искрица, която вярва, че нещата ще се случат

Ива Георгиева | 2019-11-10

Катерина Добрева беше едва на 16 години, когато грабна третото място във Втория конкурс „Съвременни любовни романи“ на Фондация „Буквите“ с романа си „Моята надежда, Надежда“. По този начин творбата ѝ спечели правото да бъде издадена. Половин година по-късно Кати е готова да представи себе си и романа си за първи път на 14 ноември в „Малката Будапеща“ – Белослав.


„Сивият град“ – Калина Иванова

Иван Янакиев | 2019-11-08

Опасността приближава. Опасността е тук! С всеки дъх, който си поемате, с всяко чувство, което потискате, с всяка секунда, в която нехаете, сянката на сивотата пада все по-тежко върху вас. Докато един ден нейното було не закрие небосвода и цветовете на света не изчезнат! 

„Сивият град“ не е книга за всеки. Това не е празнодумна кримка, с която човек може да се развлича на плажа. Вътре няма ромеовци и жулиети, нито секс или еротика. Ако читателят се хлъзне по повърхността ѝ и приеме, че това е поредният дистопичен роман, който се опитва да отхвърли лошото у човека, то той ще сгреши непоправимо. „Сивият град“ е провокативна история за свободата, илюзиите и любовта, която поставя своята авторка редом с големите имена на Оруел, Хъксли, а защо не и със самия Томас Мор.
Препоръчвани теми

Влюбена по рождение

Балчо Балчев | 2009-11-01

Едно своеобразно завършване на пръстите на една ръка, с която тя посочва нещата от живота, предпазва и ласкае. Защото е влюбена по рождение. А любовта е страдание - "светла гондола в океана на вечния мрак ...".

И ако в предишните й поетични книги присъства ярко гражданската й позиция и личния й протест към социалните несправедливости, то в "Змия върху кръста" Светлана Йонкова изповядва най-вече себе си и своята житейска зрялост.

"Змия върху кръста" е петата поетична книга на Светлана Йонкова.

 

Тя е учител, поет, бард и художник - все светли призвания в името на духовността, която съвремието ни лицемерно е загърбило, отдадено на фалшиви идоли и имитатори. Освен като учител, Светлана е работила като пощальон и продавач, а това е ясна символика за натюрела на една творческа личност, обърната с лице към хората.

Всички свои таланти тя събира в едно, когато запее със своята китара. Така оживява древната същност на поезията и на музиката, събрани в неподправеното въздействие на живото изпълнение. Тогава тя рисува с думи и звук своите откровения и послания.

На един клик разстояние от он-лайн бизнеса

Иван Богданов | 2012-05-11

Ако няма да се занимавате с он-лайн бизнес, не купувайте тази книга. Цялата терминология - AdSence, CPM /странно Reach е споменат набързо, но е пропуснат да бъде обяснен/ ще ви натежи и ще си кажете - абе не им е лесна работата на тия. Ако искате да научите неща от кухнята, също няма да ги намерите вътре.

Но ако искате да разберете какво представлява Он-лайн бизнеса - това е един много добър пътеводител /е не е пътеводителЯТ/.

Издателство "Ера" - щанд 43

| 2009-05-16

Щандът на ЕРА е номер 43.

Конкретно за този панаир не предвиждаме издаването на заглавие от български автор, но книгите на Стефан Кисьов "Твоето име е жена", "Екзекуторът" и "Воайорът и квартирантката" продължават да се радват на интереса на читателите.

Буквите през 2009 година

Иван Богданов | 2010-01-10

Писането на отчет е много интересно занимание. Започнах да го пиша с ясната представа, че „нищо не сме направили" и ще трябва да изсмуквам мероприятия от пръстите си, а в един момент си дадох сметка, че, ако опиша всичко подробно, ще ви стигне за седмично четиво.

Накъсаха ти поемата...

Камелия Иванова | 2009-11-23

„Накъсаха ти поемата, твоята най-голяма любов - може би затова те убиха, заради нея."

Димитър Фролошки