Интервю с художника на книгата НАДЯ КОВАЧЕВА

Тема на броя

Цветанка Абаджиева | 2009-05-03


 

Моля, представете се:

Казвам се Надя Ковачева и съм художник на ''Хроники от сърцето на Дявола''.     


       Защо точно логото на училището сте поставили на корицата на книгата?

 За корицата на книгата избрах логото на училището Хаймпайър, защото събитията се развиват там, където всичко е толкова необичайно.  Като погледнеш този тайнствен ключодържател (логото), започваш да си задаваш въпроси: какъв е този код на ключа, а тези йероглифи в книгата върху светещото кълбо?


       Малко предизвикателство към този, който вече е взел книгата в ръцете си?

 По този начин се заражда любопитство и човек посяга към книгата, за да я прочете. Издателство Буквите ми предложиха да я илюстрирам. Когато прочетох текста (още в суров вид), веднага ме грабна. Харесвам фантастиката. С авторката Яна Александрова се запознах едва на дебюта на книгата, който се проведе на  панаира на книгата през  декември 2007г. Тя е много лъчезарен млад човек, който още преди да се запознаем лично, бях харесала, докато четях и илюстрирах текста. Впечатлението ми е, че тя може да бъде достоен конкурент на известни западни автори. Убедена съм, от сюжета може да стане един великолепен филм на нивото на филма ''Хари Потър''.


      Коя е Надя Ковачева?                                                                                                                

Какво мога да кажа за себе си? Аз съм домакиня. Помагам на двете  си дъщери, с които много се гордея. Виктория е на 15 г. и е VIII клас в НГДЕК '' Констанкин-Кирил Философ'', а малката ми дъщеря - Габриела сега ще бъде I клас. Вдъхновена от тях, имам материал за две детски книжки и един ден, може би, и те ще видят бял свят.


2009-05-03 | Прочетена: 1686