Издателство "Ера" - щанд 43

Тема на броя

| 2009-05-16


 

Щандът на ЕРА е номер 43.

Конкретно за този панаир не предвиждаме издаването на заглавие от български автор, но книгите на Стефан Кисьов "Твоето име е жена", "Екзекуторът" и "Воайорът и квартирантката" продължават да се радват на интереса на читателите.

 

Акцент на панаира ще бъде новата книга на  Елинор Херман "Сексът и кралиците"(в прикачените файлове е информацията за книгата), книгите от поредицата Бизнес и популярна психология, както и заглавията на утвърдените автори от издателската ни програма: Александър Белов, Юрий Коротков, Катрин Елиът, Джефри Дивър, Робърт Крейс, Винс Флин, Ървинг Стоун, Агата Кристи, Линзи Кларк, Роберто Савиано, Сара Адисън Алън, Алфонсо Сабела...

 

 

Елинор Херман

Сексът и кралиците
900 години безчестни крале, потентни любовници и политика на страстите

 

Тя била кралица. Живеела в пищен дворец, носела разкошни одежди и ослепителни бижута. Но била нещастна... защото твърде често кралят се оказвал умствено изостанал, импотентен, тираничен или просто зает с грижи за любовницата си.

 

Да си кралица било самотно и тъжно занимание. Eдинствената утеха в изпълнения с тестостерон кралски двор били обятията на някой смел генерал, изтънчен царедворец или похотлив кардинал...

Изходът от любовната авантюра на кралицата варирал от публично унижение и смърт до абсолютна политическа победа. Защото в европейските дворове политическите интереси, а не сексът, определяли трагедията или триумфа на кралската съпруга.

 

Елинор Херман разтваря широко дверите на кралските будоари, за да ни разкаже скандални истории за любов и страст. Плод на щателни проучвания, „Сексът и кралиците" разкрива шеметния сексуален живот на най-известните владетелки в историята, сред които Ана Болейн, Екатерина Велика, Мария-Антоанета, лейди Даяна.

Това безупречно изследване се спира на причините за изневерите и последствията от тях, предлагайки увлекателно съчетание от исторически факти и човешки страсти.


2009-05-16 | Прочетена: 1661