"Хермес" и детската книга

Тема на броя

| 2009-05-30


Издателска къща „Хермес" е основана през 1991 година в Пловдив. Досега със знака на издателството са излезли над 1800 нови заглавия с общ тираж 18 000 000 екземпляра.
   „Хермес" предлага разнообразна продукция за всички възрасти и вкусове. Издателството е водещо на българския пазар в областта на художествената литература. На изключително голям интерес се радват и научнопопулярните поредици. „Хермес" има свой дял и в предлагането на по-специфична продукция - справочна и учебно-помощна литература. Особено големи са успехите на издателството в областта на детско-юношеската литература: енциклопедии, четива в помощ на ученика, класически детски произведения, фентъзи серии и илюстровани издания.

„Хермес" е носител на наградата „Константин Константинов" за принос в книгоиздаванeто за деца.

Атласите и енциклопедиите на издателството се радват на голям читателски интерес. Те привличат децата с атрактивната си визия и любопитно съдържание.

Сред успешно реализираните на пазара книги за деца е и серията на „Хермес" - „Великите художници" -„Леонардо", „Микеланджело", „Рембранд" и „Пикасо", ръководството за начинаещи и о-опитни играчи - „Шахмат", сериите „Знание", „Да научим повече за", „Ранни цивилизации", „Илюстрована история на света" и др.

В детско-юношеската поредица „Златно перо" са събрани най-значимите образци на българската и световна детско-юношеска класика, които са включени в учебната програма по литература от І до VІІІ клас. В серията вече има 59 заглавия.

За любителите на фентъзи ИК „Хермес" издава на български книгите на Кристофър Паолини „Ерагон" и „Елдест", а в края на лятото ще зарадва всички фенове с третата книга - „Бризингър". Интерес предизвикват и трилогията Hellgate London и серията „Хроники на древния мрак".

Голямата изненада на ИК „Хермес" за почитателите на фентъзи предстои и тя е поредицата „Тайните на безсмъртния Никола Фламел" от световноизвестния Майкъл Скот. На 5 юни излиза първата книга „Алхимикът".

Издателството продължава и издаването на учебна литература, речници, разговорници, помагала и др. През месец април на пазара беше пуснат картинният речник „Моите първи 1001 думи в английския със CD".

За най-малките са луксозните и забавни илюстровани издания, панорамни книжки, музикални книжки, пъзели и мн. други, които ще накарат всеки малчуган да се усмихне.

Пълният каталог на издателство "Хермес" можете да видите тук.


2009-05-30 | Прочетена: 1662