Айлин Гоудж – „Заместницата”

Разказвачи на книги

Моника Гердина | 2019-08-04


Айлин Гоудж е американска писателска,  умееща да омагьосва с таланта си в писането на романи-бестселъри. Може би призванието й не е да бъде писател, а магьосница или хипнотизатор. Творенията, които създава, те карат да напуснеш реалността и да се пренесеш в сюжета. Именно такъв е романа й „Заместницата”.

Историята се развива в Ню Йорк. Подобно на българската поговорка „Обущарят ходи бос”, Камил Харт – собственик на една от най-популярните агенции за запознанства, имащи бележит успех, претърпява истински катарзис.

Точно когато Камил е на върха на света, бездната се оказва твърде близко. Получава най-страшната диагноза – рак. Но как би могъл човек да мисли за останалите, знаейки че времето му изтича?

Романът пресъздава борбата на човека между разумът и сърцето му, болката и щастието. Приоритетите в живота и силата да се изправиш, когато буриите които те повалят идват една след друга.

 С много усилия, Камил урежда всичко, което няма да може да види след смъртта си. Плановете й обаче се объркват точно когато всичко е пресметнато – точно когато чрез своята агенция намира подходяща половинка на своя любящ съпруг - Едуард.

Една история за вътрешната борба със себе си. Страха от неизвестното. Тъгата за моменти от живота, в които ти няма да бъдеш част. Остават ти броени дни, а в душата ти цари истински хаос. Въпреки наближаващия край, трябва да стиснеш зъби и да подредиш пъзела на чуждия живот… Какво би дал и какво би платил?

 

 


2019-08-04 | Прочетена: 584