„РАЗМЯНА НА МАДАМИ” –Роалд Дал

Разказвачи на книги

Евелина Иванова | 2019-08-27


    Опитвали ли сте да разкажете разказ на Роалд Дал на ваши приятели? Аз, да, и резултатът е удивителен и продължителен смях, ако сте добър разказвач.

   Книгата съдържа 4 разказа от именития разказвач, с много различни сюжети, но обединени от темата:”Сексът като основно мисловно удоволствие и очакване, и обект на велики планове”. Не, разказите не описват страстни сексуални сцени, а по–скоро комедията на сексуалните ни въжделения и резултатите от тях.

   Отново ще се смеем, но и ще се замислим, какво може да ни се случи, когато получим това, което силно желаем, след като сме съставили най-перфектния план, за да го получим.

   „Гостът” е поучителна история за секса, като средство за  среща с най-големия ни страх.

 „Размяна на мадами”  е разказ  за неочакваните резултати от перфектно изпълнен план да спиш с жената на съседа си. 

„Последният акт”  е история за надеждата да срещнеш отново любовта, след като безвъзвратно си я загубил,  а  „Кучка” е брилянтна история за едно от най-великите открития в бизнеса за повече и по-добър секс.

   Разказите са наслада за любителите на изящния изказ.На пръв поглед скучноватия и лишен от екшън сюжет, захранва мозъка ни с удоволствие, размисъл и смях и още веднъж ни напомня, че величието ни е плод единствено на нашата самооценка .

  Подобно на разказите на Съмърсет Моъм, в един разказ изживяваме емоцията на един роман.

  Препоръчвам да се подготвите за прочита на разказите с удобно кресло, чаша вино и необходимата доза уважение към един от най-добрите британски разказвачи.2019-08-27 | Прочетена: 122