„Аз преди теб“- Джоджо Мойс

Разказвачи на книги

Гергана Джунева | 2019-08-30


   Това е разказ за младостта, парите, любовта, свободата, за правото на избор- да живееш или да умреш.История за двама млади, които на пръв поглед нямат нищо общо.

   Чудатата Луиза сменя работа след работа, без ясна цел в живота. Уил Трейнър богат, млад банкер, притежава всичко ,до момента в който една нещастна злополука преобръща целия му живот. И тук събдата ще ги срещне.Луиза кандидатства за работа в дома на Трейнър. Тя трябва да се грижи за прикования на количка милиардер и  да му докаже, че има за какво да живее. Предизвикателството да бъде негова болногледачка й дава посока, дава й цел.

  Точно на ръба на отчаянието ,  героите се срещат, за да си помогнат взаимно и да се научат да живеят.  Грижите прерастват в приятелство, а приятелството в любов.Но не се бъркайте, книгата не е розово четиво. Тя поставя много важни въпроси.За егоизма на хората, които обичат и искат близките им да са живи и винаги да са до тях, независимо от  непоносимата болката, на която са подложени и егоизма на безвъзратно болните,  които просто искат да напуснат този свят и да оставят близките си сами.

   Книгата ни кара да мечтаем, да се смеем и да плачем.Политаме заедно с героите и тяхната любов, но и се приземяваме от суровата действителност.Действителност, за която никой от нас не е готов.Какво е  да имаш всичко и за един миг да го изгубиш?Какъв е живота в инвалидна количка? Може ли любовта да лекува? Колко силна е тя? Кое избираме: живота или смъртта? И дали това, че дишаме означава, че живеем?

   „Искай повече от себе си.Не се примирявай. Просто живей добре.Просто живей“.

 

 

 

 

 2019-08-30 | Прочетена: 162